Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Loading...
Αρχική Σελίδα  |  Επικαιρότητα

Επικαιρότητα

«Λογοδοσία στην πράξη και όχι στα λόγια» 26 δράσεις ολοκληρώθηκαν, 33 σε πορεία υλοποίησης

«Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, πριν τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024.

Η ειδική συνεδρίαση, του Υπουργικού Συμβουλίου, της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης διεξήχθη για την ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του προγραμματισμού της Κυβέρνησης για το 2024 που αφορά στην πορεία υλοποίησης των 88 δράσεων που περιλαμβάνονται στον ετήσιο προγραμματισμό για το 2024.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το 67% των δράσεων, δηλαδή 26 δράσεις που περιλαμβάνει ο ετήσιος προγραμματισμός έχουν ολοκληρωθεί και άλλες 33 βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης βάσει του χρονοδιαγράμματος που τέθηκε. Για τις υπόλοιπες παρεμβάσεις, οι οποίες παρουσιάζουν απόκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα συζητήθηκαν ενέργειες για την έγκαιρη υλοποίησή τους.

Ορισμένες από τις δράσεις που εκκρεμούν βρίσκονται ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για συζήτηση και ψήφιση, ενώ κάποιες βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο. Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία, αλλά και με τη Βουλή των Αντιπροσώπων και οι συγκεκριμένες δράσεις έχουν ιεραρχηθεί ώστε να ολοκληρωθούν έγκαιρα.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκε, επίσης, η πορεία υλοποίησης και άλλων δράσεων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του χρόνου και δεν είχαν περιληφθεί στον ετήσιο προγραμματισμό για το 2024.

Η συνολική αποτίμηση του κυβερνητικού έργου για το 2024 θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2025, όπως ακριβώς έγινε και τον προηγούμενο χρόνο, με τη συμπλήρωση των δύο χρόνων διακυβέρνησης. Επίσης, τον Ιανουάριο του 2025, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακοινώσει τον ετήσιο προγραμματισμό για το επόμενο έτος.

Στόχος είναι να γίνεται η ανασκόπηση πορείας υλοποίησης του προγραμματισμού της Κυβέρνησης κάθε δύο-τρεις μήνες μέσω αυτών των ειδικών συνεδριάσεων, όπου διεξάγεται μια ανοικτή συζήτηση επί όλων των θεμάτων που αφορούν το κάθε Υπουργείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ